2021;

 

Over Buffy, door Dick en Ysanne...

 

Buffy is een ontzettend lieve en zachtaardige hond. Zij houdt van alle mensen (bekenden, vreemden, kinderen) en honden. Ze is aanhankelijk en knuffelt graag. In huis is ze rustig. Ze ligt lekker in haar mand, kluift op een botje, doet een trek-of zoekspelletje met ons en bemoeit zich overal heerlijk tegenaan. Als de voordeur opengaat of er wordt aangebeld, dan blaft ze, maar verder maakt ze weinig lawaai (gromt niet, ‘kletst’ niet, blaft weinig). Alleen thuisblijven is geen probleem en mee naar een restaurant of vrienden vind ze ook prima. Ze kijkt dan eerst even goed rond, maakt contact met belangstellenden (hoe meer aaien, hoe beter) en gaat dan onder tafel liggen.

Buiten tijdens het loslopen (wat we dagelijks doen) is ze doorgaans in uitgelaten stemming. Ze rent en draaft, speelt met honden, maakt met veel mensen contact, jaagt achter vogels aan, graaft molletjes uit en speelt graag met tak, bal of dennenappel. Katten vindt ze buitengewoon interessant en dat is de enige reden voor haar om, als ze aangelijnd is, aan de lijn te trekken. Verder zijn wandelingen aan de riem heel ontspannen.  Soms vindt ze een situatie spannend en zoekt dan even steun, maar ze laat zich niet makkelijk uit het veld slaan. Soms mag ze wat meer van zich afbijten; ze laat bijvoorbeeld rustig haar bal afpakken door een andere hond.

We hebben puppytraining, puppyjachttraining, gehoorzaamheid en balans en coördinatie gedaan en zijn aan het kijken naar een volgende cursus. Wij hebben haar getraind via de methode van positieve bekrachtiging en dat sluit heel goed aan bij haar karakter. Buffy werkt graag samen en luistert goed. Soms heeft ze bananen in haar oren of een eigen willetje, maar uiteindelijk doet ze wel wat haar wordt gevraagd, zeker voor een lekker snoepje of haar lievelingsspeeltje.

Het is een feestje om samen met haar op vakantie te zijn, zolang de baasjes er zijn, vindt ze alle nieuwe omgevingen en situaties interessant. Buffy windt iedereen om haar pootje met haar zachte karakter. Familie, vrienden, uitlaatservice en vreemden: iedereen is dol op haar.  Wij zijn heel blij dat ze bij ons is, elke dag weer genieten we ontzettend van haar gezelschap!

 

 

2019;​​​​​​

Ons eerste Pareltje werd om kwart voor 11 op 26 februari geboren.

Ook deze eerstgeborene kreeg het rode bandje. Je hebt deze met trots gedragen en vandaag afgedaan voor de reis naar Den Haag.

 

Je deed ons erg aan je oma Eefje denken en dan niet alleen omdat je ook de donkerste en de eerst geboren uit het nest bent net als je oma. Ook het blauwe bloed stroomt met recht door je aderen. Je gedraagt je en bent een beetje de koningin van het Perle nest. Al heel snel weet je ons om je pootjes te winden en we trappen er gewoon in! Je weet ons te bespelen met je prachtige blik.

 

De liefde die we je hebben mogen geven deze eerste weken van je leven mogen Dick en Ysanne voortzetten en ik weet zeker dat je ook daar in Den Haag het heel snel voor elkaar krijgt ze om je pootjes te winden.

 

Knuffels en kriebeltjes (graag onder de in) kom je daar vast niet te kort. Buffy we houden van je en je zult altijd een beetje van ons blijven. We wensen je een prachtig, lang en gezond leven toe. Tot snel!