​​​​​​

Diploma's;

 

28 09 2019 Dogshow Maastricht 1e plaats verry prommissing puppy (7 mnd)

 

21 12 2019 Winner 2019 1e Uitmuntend (jeugd) Reserve CAC (10 mnd)

 

08 02 2020 Dogshow Eindhoven (jeugd) 1e Uitmuntend CAC + BOB (11 mnd)

 

26 09 2020 Dogshow Maastricht (open) 1e Uitmuntend CAC + BOB

 

 

2021 door Anke en Lars;

Voordat we Cas kregen, hadden we ruim 2 jaar op hem mogen wachten. Maar dat was het wachten meer dan waard! We genieten nog elke dag van Cas. 

Het ras hebben we uitgekozen om het fijne karakter en de aanleg voor jacht.

Onze hobby is namelijk jagen. Hierbij mag een jachthond dan ook zeker niet ontbreken vinden wij. 

Toen wij te horen kregen dat wij meneertje groen kregen, (had een groen halsbandje om) waren we natuurlijk direct verliefd. 

Eind april 2019 mochten we Cas ophalen. 

Aan alles was te merken dat Cas een super goede start van zijn leven heeft gehad. Maaike, Eric en Baue hebben met veel liefde de puppy’s de eerste 8 weken helpen groot brengen. 

Al snel gingen we met Cas trainen, eerst de basistraining aangevuld met de basis jacht en hierna de normale jachttraining. Hieruit bleek dan ook dat Cas erg leergierig is en graag samen met ons aan het werk ging. Het apporteren was in het begin totaal niet zijn ding. (Maar daar hadden ze ons al voor gewaarschuwd.) Maar na veel trainen hebben we Cas zover gekregen dat hij de apporteren wel leuk ging vinden. Waar we natuurlijk erg blij mee zijn. 

Ook zijn we al snel met Cas showtrainingen gaan doen en al snel was de eerste show een feit. Waarna de volgende shows al snel volgde, met goede resultaten! 

Op dit moment zijn we volop aan het trainen voor de SJP proef. (Standaard jachthonden proef) Door de Corona is Cas zijn eerste SJP proef niet door gegaan. Hopelijk dat we in 2021 Cas zijn eerste SJP diploma mogen behalen. 

Tijdens de jacht doet Cas het erg goed! Hier laat hij ook bij zien dat het veldwerk echt in zijn bloed zit. 

In de thuissituatie is een Bleu een voorbeeldige hond. 

Wij kunnen Cas omschrijven als een allemansvriend, rustig, vriendelijk, tikkeltje eigenwijs, leergierig, past zich snel aan in de omgeving, harde werker, knuffelkont, teamplayer, zachtaardig, af en toe wat ongeduldig en kijkt situaties eerst even aan voordat hij het onbekende in gaat. 

Past zich goed aan, als er bezoek is dan komt hij even hallo zeggen en gaat daarna lekker bij het gezelschap liggen of op zijn eigen vertrouwde plekje. Komt graag op z’n tijd knuffelen en is graag in de buurt van de baas. Fijn in de omgang met kinderen. Met andere honden wilt Cas graag spelen en daagt ze dan ook graag uit als de andere hond geen zin heeft om te spelen. 

Komt er iemand aan de deur, dan laat Cas graag even merken dat er bezoek is door even te blaffen. Maar als we aangeven dat het goed is, dan stopt hij ook. (Wij vinden het niet erg dat Cas af en toe blaft.)

Cas heeft een mand en een eigen fauteuil waar hij graag gaat liggen. Maar als we ’s avonds op de bank liggen, dan is het natuurlijk veel gezelliger om bij de baasjes te gaan liggen. 

Al met al zijn we natuurlijk trots op Cas, hoe ver hij zich nu al heeft ontwikkeld. En zijn erg benieuwd hoe ver hij zich nog zal ontwikkelen. 

Want een Bleu is zeker een hond die uitdaging nodig heeft en het verdiend om zich te mogen ontwikkelen. 

 

 

2019;

Meneertje groen kwam op 26 februari om 23.20 uur als 2e pareltje ter wereld. Samen met je broertje en 3 zusjes heb je waar gemaakt pareltjes te zijn! Met open blik, guitige en nieuwsgierige koppie kijk je, en ontdek je, de wereld om je heen. Vol vertrouwen in de mens bij je hoef je duidelijk nergens bang voor te zijn.

Samen sta je sterk, maar je durft het ook best zelf!

Cas je weet je neusje heel goed te gebruiken, de koekjes in mijn zakken heb je allang gevonden en het veertje die nog niemand van je nestgenootjes vond, jij wel! Met dingetjes slepen en terugbrengen vind je leuke spelletjes. Daarom ben je bij Anke en Lars precies op de juiste plek. Ze gaan je je welverdiende warme mandje geven en je voldoende uitdaging bieden voor je alerte koppie. Maar ook niet vergeten dat je een échte Bleu bent die wel heel veel knuffels en kusjes nodig heeft.

Cas tot snel en hou ons op de hoogte van je carrière als jachthond! Als je je eerste jachtresultaten hebt geboekt komen we je graag feliciteren!

Maar zo lang kunnen we vast niet wachten, tot snel lieve Cas!