​​​​​​

Hoe gaan wij te werk

 

Wij doen aan zgn. "huiskamerfok", dit betekend dat de puppy's binnenshuis geboren worden, letterlijk in onze woonkamer. Ze groeien op binnen ons gezin en roedel, dit zal het socialiseren van de puppy's positief beïnvloeden. 

Ze zijn daardoor direct en dagelijks in aanraking met allerlei denkbare huisselijke geluiden en geuren. Daarnaast zullen we allerlei materialen, geluiden en invloeden uitoefenen om de pups zo stabiel mogelijk op te laten groeien. Er wordt bijvoorbeeld life muziek gemaakt en knalgeluiden ten gehore gebracht. 
 
Wij streven erna om met een gekozen combinatie sociale, gezonde en actieve pups op de wereld te zetten.

 

De puppy's verlaten hun nest voorzien van int. dierenpaspoort, de stamboom, voor zo ver volledig ontwormt en ingeënt
en een uitgebreid puppypakket (voer, informatie, speeltjes, kleedje e.d.).

 

De namen die op de stamboom van de puppy's te staan komt beslissen wij, Dit doen we omdat we nog niet weten welke pup naar welk nieuw baasje gaat als wij de namen moeten doorgeven aan de raad van beheer. 

Het bedenken van een passende naam is iets wat wij zelf geweldig vinden om te doen. wel houden we het Franse systeem aan van elk jaar een letter. Zo was het jaar 2015 het jaar van de 'L' en werd ons L'Amour nest geboren. Het jaar 2019 was het jaar van de 'P' en werd ons Perle nest geboren.

Creativiteit met de stamboomnamen is iets wat wij persoonlijk heel leuk vinden om mee bezig te zijn. lees maar eens het verhaal bij ons Perle nest.

 

Als de pups 6 a 7 weken zijn voeren wij een socialisatie/puppy test uit bij onze pups. Mede aan de hand hiervan beslissen wij welke pup het beste bij welke koper past.