2021;

Over Pien door Mascha;

 

Pien woont bij mij en mijn labrador Bob en Bob en zij zijn echte vriendjes. Pien is een enthousiaste, energieke hond, die schakelt tussen totale rust en actie. Ze heeft over veel dingen een mening en kletst zo heel wat af. Als ik moet spelen, als Bob moet spelen, als een Skypevergadering te lang duurt, als ze NU iets lekkers wil of als ik te lang weg ben geweest. Pien bromt of woeft er dan wat op los. Als ik dan tegen haar praat, kletst ze rustig terug. Ze is behoorlijk waaks en laat duidelijk weten als er iemand langsloopt, vooral de buren met hun hond. Buiten is alles leuk en aan de riem lopen is dus nog lang niet altijd even rustig. Loslopen bestaat uit heeeeeel hard rennen, over velden, met andere honden of dwars door het bos. 

Ik ben zelf instructeur daardoor heb ik haar veel zelf geleerd. Ik heb met haar nog wat jachttraining gedaan, vooral om te gaan zien hoe zich dat bij haar uit. Haar favoriete activiteit met mij (behalve wandelen) is speuren, daar is ze erg goed in en ze gaat er dan helemaal voor.

Pien is bij mij gekomen als kameraadje voor Bob en als mogelijke coachhond. Ik werk met kinderen met angst voor honden. Lieve, de moeder van Pien, werkt al met mij als coachhond. Ik hoopte dus dat Pien zich zou ontpoppen tot een stabiele hond, die goed kan schakelen in energie, aandacht voor mij als trainer/coach heeft en het kind aanvoelt. Ik had daarvoor ongeveer 2,5 jaar in mijn hoofd. Sinds juni 2019 is Pien echter al gestart als assistent coach/ trainer in mijn hondenschool en coachpraktijk. Ze was dus nog niet eens 1,5 jaar oud. Ze helpt met pups met het loslopen (hoe speel je, bij de baas blijven, komen etc.), met honden die andere honden niet zo ok vinden (negeren!) en ook al met kinderen met angst voor honden. Daarin zie ik die stabiele hond, die als het lastig is zich tot mij wendt, die haar energie aanpast aan de situatie. Bij kleine/ jonge honden of bij angstige kinderen. Ze voelt het feilloos aan.  Heel langzaam komt ze ook in moeilijkere trajecten met kinderen die net voor de eerste of tweede keer met een hond werken, dat gaat ongetwijfeld ook goedkomen.

Wat ze verder vooral doet; heerlijk knuffelen, dicht bij mij of bij Bob slapen en als ze bij oma en mama op visite is, daar met ieder mens knuffelen. Doen ze het niet, dan woeft ze daar ook wat van!
 

 

2019;

 

​​​​​​Als 4e geboren in ons Perle nest heeft vandaag mevrouwtje geel haar broertjes en zusjes ingeruild voor een Labrador!

 

Maar gelukkig een bekende voor haar. We hebben van je mogen genieten Pien! Maar gaan dat ook zeker nog doen in de toekomst want gelukkig blijf je dichtbij en mogen we nog geregeld oppassen.

 

Pien tot snel, en laat je niet kisten door die gekken pinguinverslaafde labrador, maar zeker weten gaan jullie elkaar snel heel leuk vinden en 'dikke' maatjes worden. Knuffel en tot snel!