Diploma's;

 

09-02-2020 BVT (Basis Velderk Test)

 

26 09 2020; Dogshow Maastricht (open) 1e Uitmuntend res. CAC + CACIB

 

 

2021; Over Roef door Léon en Annina

 

Roef de boef

Roef -also known as- Roef de Boef is een perfecte aanvulling van ons gezin gebleken. Hoewel we het ras bewust hadden uitgezocht op de combinatie met een gezin, was het wel even afwachten hoe het echt zou uitpakken.

Met twee jonge meiden hebben we, zeker in het begin, even moeten zoeken wat het beste werkte voor Roef. 

Hij is een geweldige gezinshond, ontzettend lief voor de kinderen, en wanneer er andere kinderen komen spelen blijft hij altijd heel rustig en wacht hij af wat het kind aangeeft. We krijgen dan ook vaak te horen hoe bijzonder het is dat zo’n grote hond (zeker in de beleving van een 4-6 jarige), zo rustig blijft. 

We hebben met Roef vanaf zijn puppy tijd verschillende trainingen gevolgd. Eerst begonnen met puppytraining, pubertraining en basistraining. Ook hebben we een cursus show lopen gevolgd en vorig jaar hebben we mee kunnen doen aan een show. Absoluut niet ons ding, het was ook echt wennen, maar wel veelbelovend. Bovendien vinden we het ook leuk om het ras te promoten. 

We hebben een periode jachttraining gevolgd, en hoewel hij dat zeker leuk vond, kwamen we na een workshop veldwerk achter zijn echte passie. Vorig jaar heeft Roef zijn BVT gehaald en hebben we verschillende wedstrijden veldwerk met hem gelopen. Ook traint hij regelmatig met zijn zus Virga en vader Loustic. Ontzettend mooi om te zien hoe Roef hiervan geniet. 

Thuis is Roef een echte knuffelaar, dat zit ook ingebakken in het ras. Af en toe vind hij een trek spelletje of een hersenwerkje leuk om te doen, maar hij geniet het meest van bij je te zijn.

Soms ‘leent’ hij even een knuffel van de meiden of neemt hij een schoen van ons mee. 

Vaak heeft hij dan even zijn ‘boeven-10 minuten’.

Hij bijt niks kapot, kauwspeeltjes of snoepjes zijn sowieso niet zo zijn ding. 

Het is een intelligente hond, snapt snel hoe dingen werken en kan zeker eigenwijs zijn op z’n tijd. 

We zijn ontzettend blij dat we een aantal jaar geleden het ras toevallig hebben leren kennen, en na een tijd wachten onze Roef hebben mogen ophalen. We hadden ons geen betere hond kunnen wensen voor ons gezin. 

We hopen nog vele jaren te mogen genieten van samen wandelen, veldwerk en echte Bleu-knuffels. 

​​​​​​

 

2019;

Om 4 minuten over 2 op 27 februari kwam ons laatste pareltje ter wereld.

Hij heeft het zilveren bandje om gekregen. Met je opvallende stippen op je rug geef je toch dit pareltjes nest een speciaal tintje. Niet alleen door de stippen maar vooral ook door je aanwezigheid.

 

Je vindt het vooral fijn dingen samen te ondernemen. Samen met je boertje durf je al heel veel te ontdekken en samen met de mensen om je heen durf je alles!

 

Roef wat ben je een mooie en stoere vent aan het worden. We kunnen bijna niet wachten om te zien hoe mooi je wordt. Met een lieve en stoere blik kijk je de wereld in, precies goed in het gezin waar je nu woont. Roef een heel fijn, lang en gezond leven gewenst we gaan je volgen en snel weer zien! Dikke knuffel!