Behaalde certificaten;

 

gezondheid;

- HD A

 

show;

- Dogshow Maastricht CAC en CACIB

 

2021;

Over Virga door Sjanie en Patrick...

 

Virga is ook ons boefje geworden. Ze is ontzettend speels, fanatiek als het gaat om het veldwerk! Als we een dagje gaan trainen en ik trek de kleren aan die daarbij horen, dan weet ze het al! Dan is het huis te klein en kan ik haar maar beter meteen in de auto zetten. Als we daar zijn wil ze ook altijd meteen het veld op….hoezo wachten? Dat laat ze ook duidelijk blijken. Ze is geen heldin, conflicten gaat ze uit de weg, hoewel ze met elke hond wel wil proberen te spelen, maar als ze met een paar tegelijk op haar afkomen vindt ze dat wel erg imponerend. ’s Avonds ligt ze graag op schoot (ze mag niet op de bank bij ons) en kan dan heerlijk liggen slapen. We hebben een bench in de hal met een traagschuimmatras erin….als ze echt moe is ligt ze dus prins(es)heerlijk daar te slapen c.q. te snurken. Ze gaat twee dagen in de week naar een hondencrèche, waar ze heerlijk kan spelen met andere honden en zich totaal uitleeft. We zijn ook met apporteren bezig, maar dat is nog niet zo haar ding….Het veldwerk hebben we eigenlijk ontdekt op een workshop in Genk, georganiseerd door Renette (de eigenaresse van Virga’s vader Loustic), en daar heeft ze echt talent voor. Ze staat geweldig mooi voor, vaak van grote afstand, en daar zijn we samen heel veel in aan het leren. We hopen dat we aan veldwedstrijden kunnen gaan meedoen, bij de jeugd in Nederland, en later wellicht in Frankrijk. Maar allerbelangrijkst voor ons is dat ze zo’n onvoorstelbaar lieve hond is. 'Een dag niet geknuffeld is een dag niet geleefd' is haar motto, oftewel de dag kan niet beginnen zonder elkaar uitgebreid te begroeten en te knuffelen samen. We zijn zo blij met haar!

 

 

2019;

​​​​​​Dit blauwe Pareltje, met blauw bloed werd op 27 februari net na middernacht om 0:24 geboren. Met je donkere koppie en omgedraaid vraagteken op je hoofdje heb je onze harten veroverd. 

Als kleinste uit het nest hebt je ontwikkeld tot een vastberaden hondje dat weloverwogen keuzes maakt maar zeker doelgericht. Eerst kijken, bedenken hoe, en dan er vol voor gaan! Nieuwe spelletjes heb je snel door en inmiddels kun je snorkelen als de beste! Maar op de arm hou je van knuffelen, wil tegen je aan liggen en kroelen. Natuurlijk je bent wel een échte Bleu!

Vanmorgen hebben we je overgedragen aan je nieuwe ouders Sjanie en Patrick. Zij hebben veel geduld gehad en wij hebben je dan ook met liefde aan hen overgedragen. Zeker omdat we weten dat je er een fantastisch leven tegemoet gaat met veel uitdaging, afwisseling en een duidelijke Franse invloed.

 

Virga je bent een bijzonder hondje, pittig en slim. We gaan je volgen en opzoeken en wensen je een prachtig, lang en gezond leven toe, maar stiekem blijf je ook altijd een klein beetje ons boefje. Tot snel!